Gran Canaria

Gran Canaria är den tredje största ön i ögruppen Kanarieöarna. Det är ett av de populäraste resmålen utomlands bland svenskar.

Är du sugen på vita sandstränder, golf, shopping och sköna drinkar? Eller vill du vandra i ett grönskande vulkaniskt landskap upp till nästan 2000 meter över havet?

På Gran Canaria kan du koppla av, uppleva dramatisk natur och en hel del härlig kultur.

Var ligger Gran Canaria?

Gran Canaria är en vulkanö – en av Kanarieöarnas totalt tretton öar. Rent geografiskt ligger den nästan precis i mitten av ögruppen:

Gran Canaria karta

Ön ligger endast 190 km från Afrikas västkust, ungefär där gränsen mellan Marocko och det icke-självständiga Västsahara går. Spännande!

Att flyga från Stockholm till Las Palmas på Gran Canaria tar cirka sex timmar. Avståndet är 4335 kilometer.

Boka hotell på Gran Canaria

Många som reser till Gran Canaria bokar flyg och hotell som paket via ett charterföretag som Ving, Tui eller Apollo.

Vill du ha större valfrihet och kanske prova på att bo på olika platser på ön? Då kan du istället boka flygstol med ett charterbolag eller vanlig flygbiljett med Norwegian eller SAS.

Det finns mängder med spännande boenden på Gran Canaria. Hotell, vandrarhem, semesterboenden, villor, stugor och lägenheter.

Bli inspirerad – sök efter boende på Gran Canaria!

 

Gran Canaria – väder

Vädret på Gran Canaria beskrivs ofta som behagligt. Det milda vattnet i Atlanten har en utjämnande effekt på temperaturerna. Därför blir det sällan varken för varmt eller för kallt.

December till och med april brukar det vara runt 22 grader i snitt. I juli till och med oktober är dygnsmedeltemperaturen 26 – 27 grader.

Om nätterna kryper temperaturen ner mot 14–15 grader på vintern. Från juni till och med oktober är nattemperaturen på Gran Canaria 18–21 grader.

Så här är vädret just nu i Maspalomas på Gran Canaria:

MASPALOMAS WEATHER

 

Vattentemperatur på Gran Canaria

Självklart vill du bada om du åker till Gran Canaria! Det fina med denna ö är att havet svalkar under hela året utan att någonsin bli för kallt.

Så här är vattentemperaturen under året:

Temperatur i vattnet
Januari18°C
Februari18°C
Mars18°C
April19°C
Maj19°C
Juni20°C
Juli22°C
Augusti23°C
September22°C
Oktober21°C
November20°C
December19°C

 

Vanliga frågor och svar om Gran Canaria

När är det bäst att åka till Gran Canaria?

Gran Canaria är ett resmål som det passar att åka till när som helst på året. Högsäsongen är från november till och med februari. Varmast är det på sommaren men det blir sällan för varmt.

Var ska man bo på Gran Canaria?

Södra delen av ön är populärast på grund av de fina stränderna och eftersom vädret brukar vara bäst där. Här finns exempelvis Maspalomas, Puerto Rico, Playa de Amadores och San Augustin. Vill du ha stadsliv ska du bo i Las Palmas. För grönska och vandring är det öns norra och inre delar som är bäst.

Vilka flyg går från Stockholm till Gran Canaria?

SAS och Norwegian har direktflyg från Stockholm. Dessutom finns det flera charterbolag som flyger direkt.

Vilka flyg går från Göteborg till Gran Canaria?

SAS flyger direkt från Göteborg till Gran Canaria under högsäsong. Dessutom är det flera charterbolag som har flyg dit från Göteborg.

Källor:

 

Lämna en kommentar

Share via
Copy link