Elite Hotel Arcadia

Fyrstjärniga Elite Hotel Arcadia ligger bra till på Östermalm i Stockholm, strax intill Tekniska Högskolans T-banestation. Vi bodde på detta trevliga hotell i fyra nätter. I denna recension berättar vi om våra intryck.

Här kan du enklast boka Elite Arcadia, direkt på deras hemsida.

Fördelar

 • Bra läge på Östermalm
 • Prisvärt
 • Riklig frukost
 • Trevlig personal
 • Gym och bastu

Nackdelar

 • Vissa detaljer saknades (se nedan)

Elite Hotel Arcadia omdöme

Vi bokade Elite Hotel Arcadia i fyra nätter för en tjänsteresa till Stockholm. Vi hade bott på Elite Hotels tidigare och var nöjda. Så hittade vi Arcadia till ett bra pris så vi tänkte att vi provar. Här kan du söka och se vad de olika rummen kostar på önskade datum.

Är överlag mycket nöjda med vistelsen. Rummet vi valde kallas för Superior Double och det är, namnet till trots, den enklaste rumstypen på detta boende. Rummet kändes rymligt, var fräscht och rent. Städningen var för övrigt perfekt under hela vår vistelse. Det fanns ett rejält tilltaget skrivbord varifrån jag skriver dessa rader.

Sängen var skön. Kanske inte världsbäst men ändå väl godkänd. Vi sov gott utan att vakna på natten.

Badrummet var också fräscht. Kanske något litet, men helt OK.

Frukosten var riklig och det var bra fart på personalen som såg till att det fanns nylagad äggröra och bacon hela tiden. Vi hittade det mesta vi kunde önska oss, inklusive pannkakor, brieost och sill.

Gymmet var trevligt. Vi tränade en gång och fick då ha det för oss själva. Ganska minimalistiskt med hantlar, mattor, pilatesbollar och några löpmaskiner. Men mer än så behöver vi inte. Ganska lagom. Där finns också en rymlig bastu och en liten relaxavdelning med kallt vatten i kylskåpet.

All personal var mycket trevlig hela tiden. Från reception, via kök till städpersonal. Bravo!

Nackdelarna hittar vi i endast detaljerna. Det fanns ingen hårtork på rummet så vi fick be receptionen fixa en. Vårt intryck var att hårtork annars finns på rummet men av någon anledning hade den försvunnit från just vårt rum. Den nya toalettborsten som köpts in var för stor för både toalett och toaborsthållare. Nåväl, det var väl slut på borstar i rätt storlek innan jul får vi anta.

Det var också stundtals rätt så mycket folk i frukostrestaurangen. Flera barnfamiljer och unga resenärer. Gissningsvis för att det var i mellandagarna och nyår. Inget som störde dock. Vi upptäckte snart att man också kunde sätta sig i den fina restaurangmatsalen och äta frukost, vilket gjorde att det genast kändes mindre trångt.

Allt som allt är vi mycket nöjda. Läget är utmärkt, strax intill Tekniska Högskolans tunnelbanestation. Till fots tar det inte mer än 17 minuter till Odenplan och 25 till ”svampen” vid Stureplan. Med en Uber för 100 kronor tar du dig i princip var som helst i innerstan.

Är Elite Arcadia ett hotell vi kan tänka oss att boka igen? Definitivt! Men vi har ett par andra Elite-hotell på vår önskelista att prova först.

Vill du också boka rum? Då är vårt tips att boka direkt via hotellet.

Här kommer några av våra egna bilder från hotellet:

Rum på Elite Hotel Arcadia i Stockholm.

Hall på rummet.

Skön säng.

Fåtölj på rummet.

Badrum på Hotel Arcadia

Frukostbuffé på Hotel Arcadia.

En cykel full med frukt på frukostbufén på Arcadia.

Frukost

Bord i restaurang OTIS på Elite Arcadia Hotel.

Vy från restaurangen ut mot uteplatsen på Elite Hotel Arcadia.

Snygg taklampa i matsalen på Elite Hotel Arcadia.

Restaurang OTIS

Gym på Hotel Arcadia.

Bastu på Elite Hotel Arcadia.

Inredningsdetalj - lampa.

Boka rum på Elite Hotel Aracadia

 

 • Städning
 • Design
 • Läge
 • Säng & sömnkvalitet
 • Internetuppkoppling
 • Frukost
 • Prisvärdhet
4.7
Share via
Copy link