Hotell i Stockholm

Oavsett om du tänker besöka Stockholm över helgen eller om det är tjänsteresa som är din anledning att komma hit finns det gott om bra hotell i Stockholm att välja bland. Vi har hittat tio hotell som alla inger ett gott förtroende, har utmärkta kundrecensioner och gärna bjuder på det lilla extra. De har alla en bra balans mellan kvalitet och pris. Vi har försökt få viss geografisk spridning på urvalet och vi har fokuserat på hotell i Stockholm som ligger i en prisklass som de flesta uppfattar som rimlig. Vissa av hotellen är riktigt billiga, andra är helt enkelt prisvärda. Häng med!

1. Radisson Blu Waterfront Hotel

Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm

Ett miljöcertifierat lyxhotell som ligger precis intill Centralstationen och kongresscentret Stockholm Waterfront. Vad sägs om utsikt över vattnet och mot det ikoniska Stockholms Stadshus? Allt är toppmodernt, rent och snyggt. Frukosten är fantastisk. Här finns både fitnesscenter och restaurang. Vi gillar skarpt när vi ser att det finns strykjärn och strykbräda på rummen. Så ska det vara med fyra stjärnor och så är det på Radisson Blu Waterfront. Vi blev faktiskt förvånade när vi såg att det inte alls var så dyrt som vi hade trott.

Läs mer & se pris

2. Downtown Camper by Scandic

Scandic Downtown Camper Stockholm

Vi gillar Downtown Camper för att det känns så spontant och annorlunda på något sätt. Detta trots att det är ett hotell från en hotellkedja. Inredningen är urban, modern och i en rogivande, dunkel färgpalett. Gym, fitnessträning, wellness-workshops, löpträning och yoga finns att tillgå. Downtown Camper ligger bra till på Norrmalm i Stockholm, mittemellan Centralstation och Kungsträdgården och nära Gamla Stan.

Läs mer & se pris

3. Hotel With Urban Deli

Hotel With Urban Deli Stockholm

Ett annat chickt hotell är Hotel With Urban Deli som ligger på Sveavägen, ett stenkast från Hötorget. Stureplan når du på några minuter till fots. Här skryter man om att ha Sveriges snabbaste wifi och det finns Netflix på rummen. Det finns tre typer av rum: Queen med 160 cm bred säng, King med 180 cm-säng och Everything/familjerum med tre bäddar där den tredje sängen fälls ut från väggen. Det som är lite lustigt med detta hotell är att det ligger under jord. Hotellet marknadsför det som ”fritt från solljus” och störande ljud. Ovanför hotellet ligger den populära Urban Deli med diverse delikatesser. Nästa överraskning hittar du på taket: där finns en park och en bar med utsikt över Stockholm!

Läs mer & se pris

Tips på mer läsning – HotelSpecials har en lista med Stockholm hotell med bra priser. Värt att ta en titt innan du bokar!

4. Hotel At Six

Hotel At Six Stockholm

Hotel At Six försöker förmedla ny en slags lyx. En modern lyx där design utgör ett centralt element. Raka linjer, tomma ytor, gott om utrymme – även i badrummen – och bekväma sängar bäddade med organisk bomull. Förutom restaurang, vinbar, cocktailbar, gym och wellness, finns här något som kallas för ”Hosoi”. Det är ett socialt vardagsrum där ambitionen lagts på högsta möjliga nivå: man hoppas att detta ska vara en av de intressantaste musikbarerna i världen! Det uppnår man genom att använda specialbyggd musikutrustning för bästa möjliga ljud, bra musik och hjälp från Stockholms bästa musikprofiler. Här hålls spelningar, föreläsningar och skivsläpp. En spännande plats måste vi medge!

Läs mer & se pris

5. Hotel Hornsgatan

Hotel Hornsgatan Stockholm

Ibland vill man hitta ett hotell som är riktigt, riktigt bra. Inte lyxigt, bara bra. Hotel Hornsgatan på Södermalm i Stockholm kanske är ett av de smartaste hotellvalen i huvudstaden. Det är ett tvåstjärnigt hotell med ombonade, topprena rum i klassisk stil. Gästerna är supernöjda och det går att hitta dubbelrum för runt tusenlappen. Då ingår frukost i priset också! Mariatorgets tunnelbanestation ligger 150 meter bort. Tänk bara på att vissa rum har delat badrum så om det känns viktigt för dig att ha privat badrum bör du dubbelkolla det när du bokar.

Läs mer & se pris

6. Hotel Rival

Hotel Rival Stockholm

Hotell Rival lockar med nymanglade lakan av egyptisk bomull och fyra olika sorters rum. Det är dock två saker som gör att det här hotellet sticker ut från mängden. Det ena är att det är inhyst i en gammal biograf, vilket ger det en speciell känsla -speciellt bistron med dess röda soffor, mässinglampor och foton med filmmotiv på väggarna. Det andra är att det är ABBA-stjärnan Benny Andersson som äger hotellet, vilket också sätter en viss prägel. T.ex. finns det CD-skivor på rummen. Men vi har sparat den i vårt tycke bästa finessen till sist: på Hotel Rival behöver du inte skynda upp nästa morgon efter en sen kväll på stan. Här serveras nämligen frukosten dygnet runt! Hotel Rival ligger vid Mariatorget på Södermalm. En trevlig plats!

Läs mer & se pris

7.Hotel J

Hotel J Stockholm

Ett av Stockholms mest prisvärda fyrstjärniga hotell med havsutsikt heter Hotel J. Kanske är det läget som gör att priset kan vara så bra. Hotel J ligger nere vid vattnet i Nacka men centrum är inom räckhåll! Bara 500 meter från hotellet ligger Nacka Strand färjeterminal varifrån du kan ta pendelbåten en gång i halvtimmen in till centrum (maj t.o.m. augusti). Annars ligger Slussen 10 minuter bort med buss så läget är egentligen inget bekymmer. Rummen är i yachtstil och är ljusa och fräscha. På hotellet finns en bra restaurang som serverar skärgårdsmat och hotellets spa ligger en kort promenad från själva huvudbyggnaden.

Läs mer & se pris

Tips – Utbudet av hotell är enormt i vår vackra huvudstad. Mycket mer än vad som ryms i en lista. Du hittar mer hotellinspiration för Stockholm på Hotellet.se.

8. Castanea Old Town Hostel

Castanea Hostel Stockholm

Ett hostel har smugit sig in på listan över hotell i Stockholm också. Det är inte utan anledning. Castanea Old Town Hostel ligger mitt i Gamla Stan, har superlåga priser och nöjda gäster. Ja, det är enkelt och nej, det finns inte badrum på rummet. Däremot är det rent, det finns wifi och ett gemensamt kök. Om du söker ett så lågt pris som möjligt på ditt boende i Stockholm och värdesätter ett centralt läge då är Castanea Old Town Hostel troligtvis ett av de bästa valen.

Läs mer & se pris

9. Anitas B&B Stockholm

Anitas B&B Stockholm

Detta boende fångade vår uppmärksamhet eftersom det har långt mycket bättre betyg än de allra flesta hotell i Stockholm (och ja, det är rätt så många som gett betyg) samtidigt som priset är mycket bra. Ett prisvärt boende helt enkelt! Det är inget designhotell och det ligger inte särskilt centralt, men det är rent, trevligt, vänligt och med en frukost som knappast kan bli så mycket bättre. Har du bil eller tycker det är OK att ta bussen in till stan ja då kan det här vara det perfekta boendet om du vill hålla kostnaden nere.

Läs mer & se pris

10. Hotell Sven Vintappare

Hotel Sven Vintappare Stockholm

Sist men inte minst har vi ett mysigt trestjärnigt hotell som också är centralt beläget. Hotell Sven Vintappare ligger mitt i Gamla Stan i en byggnad från tidigt 1600-tal. Inredningen är i Gustaviansk stil och rummen är nyrenoverade. Det är ett litet familjehotell med endast sex dubbelrum och en svit. Nobelmuseet ligger ett stenkast bort och allt vad Gamla Stan och Stockholm har att erbjuda är förstås inom ett mycket nära räckhåll från denna lilla pärla.

Läs mer & se pris

Läs mer om Stockholm

Share via
Copy link