Några av världens minsta hotellrum

Om det är megalyx du är ute efter kan du vända nu. Vi tänkte nämligen titta på några av världens minsta hotellrum. Varför vill man bo i ett litet hotellrum egentligen? Som du kommer att se i vår lista är ligger flera av rummen i närheten av något viktigt – en stor flygplats eller centrum i en storstad till exempel. Ett litet rum kan vara ett sätt att komma undan billigt när det främsta syftet med hotellvistelsen är att övernatta.

Det finns mängder med pod-hotell där man kryper in i ett litet tubliknande utrymme. Konceptet dök först upp i Japan men har spritt sig till andra delar av världen. Vi har med ett par stycken sådana på listan, men släpper också in snäppet större rum vilka tillåter lite mer lyx. Allt är dock i kategorin ultrasmått!

1. Hongkong Kaiteki Hotel, Ho Chi Minh City, Vietnam

Hongkong Kaiteki Hotel, Ho Chi Minh City, Vietnam

Låt oss ändå börja med ett pod-hotell. Detta hotell ligger faktiskt inte i Japan utan mitt i Ho Chi Minh City i Vietnam. Det utmärker sig på två sätt. Dels erbjuder det de minsta rummen i världen – drygt 2 kvadratmeter stora är de! Dels är rummen ruggigt billiga. En kapsel kostar bara lite över hundra kronor per natt. Rummen är luftkonditionerade, har wifi och kabel-tv. Däremot finns det ingen eldstad på rummen, vilket vissa bokningssajter hävdar! Vill du hellre bo i det japanska originalet från 1979 får du besöka Capsule Inn i Osaka.

Läs mer & se pris

2. Tubohotel, Tepoztlan, Mexico

Tubohotel, Tepoztlan, Mexico

I Mexiko kan man sova i en vägtrumma. Ganska bekväma vägtrummor förvisso! Om du åker 45 minuter med bil från Mexiko City hittar du Tubohotel där varje rum består av ett återvunnet cementrör. Det kan tyckas vara i det minsta laget, men faktum är att här finns plats för både en bred säng, ett litet skrivbord och en fläkt. Gästerna kan för övrigt njuta av grönskan i trädgården eller ta ett dopp i hotellets pool. Ett likande koncepthotell finns i Tyskland – Das Park Hotel i Rodlpark.

Läs mer & se pris

3. First Cabin Akihabara, Tokyo, Japan

First Cabin Akihabara, Tokyo, Japan

De flesta pod-hotell i Japan är bara för män. First Cabin Akihabara är ett fint undantag. Här är även kvinnor välkomna, även om män och kvinnor bor på olika våningsplan. First Cabin har inspirerats av flygplanens första klasskabiner och på denna punkt skiljer sig detta hotell från andra pod-hotell också. Det är lite rymligare och lite lyxigare. Man kan stå upp i rummet, till exempel! Rummet bokar man per timme, vilket är praktiskt om man bara behöver en stunds vila.

Läs mer & se pris

4. City Hub, Amsterdam och Rotterdam, Nederländerna

City Hub, Amsterdam och Rotterdam, Nederländerna

City Hub är inte som andra pod-hotell. Här har man riktat in sig på den moderna, unga resenären som söker lite mer av ett hotell än bara en god natts sömn. Då snackar vi inte lyx utan upplevelser. Här kan gästerna beställa mat till rummet via en skärm eller styra LED-belysningen via en app i telefonen. Appen fungerar även som så att personalen kan påkallas när som helst under dygnet och så hjälper de till som lokalguide när du är ute på stan. I baren kan man tappa upp öl själv om man först hyr ett digitalt armband av hotellet!

Läs mer & se pris

5. The Pod Hotels, New York och Washington DC, USA

The Pod Hotels, New York och Washington DC, USA

Varför slösa pengar på överlyxiga hotellrum och betala för en kaffemaskin och minibar som du ändå inte använder? The Pod Hotels bygger på en minimalistisk livsfilosofi där du som resenär antas vilja använda resebudgeten till annat än att sova. Rummen är små, slimmade, stilrena och enkla. Du får allt du behöver men betalar inte för något som du inte behöver, som hotellet själv uttrycker det. Man har sparat in på mycket men det är ändå bekvämt och känns fint. De kostnader som hotellet sparat på att dra in på överflödet får du som hotellgäst igen genom ett lägre pris. Eftersom man tänker sig att du vill använda pengarna på upplevelser istället för dyra hotellrum har man satsat på att erbjuda en bra conciergeservice på plats för att tipsa om allt spännande som finns att se och göra ute på stan!

Läs mer & se pris

6. Book and Bed, Tokyo, Japan

Book and Bed, Tokyo, Japan

Har du drömt om att sova i en bokhylla någon gång? Inte? I Tokyo kan du i alla fall drömma i en bokhylla på detta märkliga hostel. Här erbjuds varken lyx eller bekvämlighet. Däremot har man något som vi inte sett någon annanstans. Hela stället är en inrett som en bokhandel. Man får läsa hur mycket man vill men böckerna går inte att köpa. Däremot ligger sovplatserna i själva bokhyllan. Så ta en bok och läs tills du somnar! ”Rummen” är med andra ord ungefär så stora som själva madrassen: 90×200 cm eller 120×200 cm. Det är inte alls dyrt att sova i bokhyllan men vill man komma undan ännu billigare finns det en slags sovboxar som är ännu billigare. Söndag till torsdag är det också rea.

Läs mer & se pris

7. CitizenM, flera platser

CitizenM

Den moderna resenären värdesätter upplevelser och resandet allt mer. Hotellet däremot är för många blott en sovplats. Hotellkedjan CitizenM har tagit fasta på denna trend och erbjuder enormt små rum men utan att tumma på nattsömnen eller designen. Sängarna är breda och bekväma och de stora fönstren löper ofta från vägg till vägg. Utsikten är ofta bra. Till och med duschen är härlig. CitizenM finns bl.a. i New York, Rotterdam, Paris, London, Köpenhamn, Glasgow, Amsterdam och Taipei.

Läs mer & se pris

8. Z Hotels, London, Storbritannien

Z Piccadilly, London, Storbritannien

Z Hotels består av flera hotell i Storbritannien och påminner om CitizenM till konceptet. Litet men bekvämt. Ett rum för den som vill sova gott och uppskattar ett privat badrum, men inte behöver så mycket mer. Förutom möjligtvis en storbilds-TV, som också finns på varje rum. Hotellet sticker ut genom att servera ost- och vinbuffé i lobbyn varje kväll. Hitta fler hotell i London på vår topp-10-lista.

Läs mer & se pris

9. Bistro & Bo, Tele2 Arena, Stockholm

Bistro & Bo, Tele2 Arena, Stockholm

Låt oss titta på ett hotell med små rum i Sverige! Bistro & Bo har fyra poddar i Tele2 Arena i Stockholm. Själva sovlådorna är tillverkade av Sleepbox, ett företag från Storbritannien. Det första Sleepboxhotellet byggdes i Moskva och har sedan dess upprättats på andra platser också. Jämfört med många japanska poddar är dessa rätt så mysiga med sina träpaneler. Poddarna är ljudisolerade men badrummet får man dock stå ut med att dela på med andra hotellgäster. Det är enkelt men ganska så annorlunda att bo i en Sleepbox!

Läs mer & se pris

10. Yotel, Heathrowflygplatsen, London, Storbritannien

Yotel, Heathrowflygplatsen, London, Storbritannien

Behöver du övernatta på Heathrow i väntan på nästa flyg? Då kan du ta vara på möjligheten att bo på Yotel. Ja, förutom på Heathrow finns Yotel faktiskt också på Gatwick, Times Square i New York, San Fransisco, Boston, Paris, Istanbul, i Singapore och på Schiphol Airport i Amsterdam. Varje hotell har sin stil och karaktär men gemensamt är att rummen är små och smarta. På just Heathrow får du tillgång till en kabin som inspirerats av förstaklasskabinen ombord på ett flygplan. Det blir betydligt mer bekvämt än att hänga ute i terminalen. Förutom en skön säng finns både TV och monsundusch. Här sover du gott så glöm inte att ställa väckarklockan bara!

Läs mer & se pris

Behöver du lite vidare vyer? Kolla in vår lista med världens högst belägna hotell!

Share via
Copy link