Sveriges 12 mest eftersökta campingar

I Sverige är det mycket populärt att campa oavsett om du bor i husvagn, husbil, tält eller i stuga. Du kan besöka campingplatser från norr till söder, väster till öster. Det går nästan alltid att hitta en camping och det är ett lite mer jordnära och ofta även billigare alternativ till hotell.

Vi har satt ihop en lista med några av de campingar svenska folket söker efter mest på Internet. Häng med!

1. Böda Sand Camping

Böda Sand Camping - karta

bodasand.se

Böda Sand ligger på norra Öland. Det är kanske inte Sveriges bästa camping, men den tillhör en av de mest populära campingplatserna i vårt land. Detta mycket tack vare att det för några år sedan sändes en tv-serie just om livet på Böda. Du kan välja en av de 1 350 campingplatserna eller 125 stugorna.

På campingplatsen finns det mycket att göra för både stora som små då evenemangkalendern är fullspäckad. Du kan välja att bada i havet då du har över två mil sandstrand att nyttja eller besöka badlandet.

För dig som gillar att röra dig under din semester kan nu nyttja Bödas utegym eller delta i gruppträning. Du har tillika tillgång till åtskilliga faciliteter såsom frisör, massage, restauranger och annat som gör att du kan njuta av livet. Böda Sand Camping är öppen från slutet av april till mitten av september och du kan boka online.

Boka stuga

2. Orsa Camping

Orsa Camping

campingparlor.se/orsa-camping

På Orsa Camping i Dalarna kan du välja att bo i stuga, på vandrarhem eller på någon av de 632 campingplatserna. Här har du möjlighet att bo året runt. Du bor strandnära med naturen runt om. Oavsett om du vill ha lugn och ro eller känner för att testa någon av alla de aktiviteter som campingen erbjuder kan nu njuta av omgivningen.

Orsa Camping har ett bra utbud av aktiviteter både för barn och vuxna, allt från ”ett kusligt spöklov” och bowling, till att hänga på ledarledda aktiviteter för mindre barn och bada i sjön eller i någon av de tre poolerna. Du kan boka via ett formulär på Orsa Campings webbsida.

Boka stuga

3. Gränna Camping

Gränna Camping

campingparlor.se/granna-camping/

Året runt-öppna Gränna Camping ligger intill Vättern och ett stenkast från centrala Gränna. Förutom att delta i aktiviteter som passar för både vuxna och barn, kan du ta båten över till Vätterns pärla – Visingsö eller promenera till mysiga Gränna och baka dina egna polkagrisar.

Alternativt kan du hyra en cykel på campingen och cykla längs cykellederna.  Du väljer att campa på någon av de 460 campingplatserna, med/utan el, eller att hyra en stuga till bra priser. Bokning av boende på Grännas Camping kan göras via Internet.

Boka stuga

4. Antjärns Camping

Antjärns Camping

antjarnscamping.com

Arntjärns är en liten mysig camping som ligger söder om Härnösand, perfekt för familjer med barn då det finns både lekplats och en sandstrand som barnen kan leka på, samt naturen inpå knuten.

Du kan hyra stuga, bo i tält, husbil eller husvagn för en billig peng då det finns boendealternativ i olika prisklasser. Det finns 20 campingplatser med el, men det finns även plats för ytterligare campare på andra stället på anläggningen.

Antjärns Camping är öppen från mitten av maj fram till augusti. Du har möjligheten att boka stugor eller en campingplats på nätet.

Läs mer & se pris

5. Ullared Camping

Ullared Camping

gekas.se/bo/camping/

Passa på att förena nytta med nöje och campa på Ullareds Camping då du har naturen och Gekås som närmaste grannar. Du avgör själv om du vill tälta, bo i husvagn, husbil eller stuga. Oavsett vilket ligger Musasjön intill och erbjuder svalka efter att du har blivit varm av allt shoppande.

För barnen finns äventyrsgolf, lekplatsen och höghöjdbana. Vid dåligt väder kan de leka i leklandet inne på varuhuset. Ullared Camping är öppen varje dag på året och du har möjlighet att boka online samtidigt som du får 10% i rabatt.

Boka stuga

6. Båstad Camping

Båstad Camping

bastadcamping.se

Mellan slutet av mars till och med september kan du hyra husvagn eller stuga, ”glampa” (att bo bekvämt i naturen) eller bo på en campingtomt (196 st) med/utan el.

Den familjevänliga campingen är Bjärehalvöns pärla där havet möter land. Du kan uppleva underbar natur och har ett flertal utflyktsmål att välja mellan där den skånska Rivieran i Båstad inger en atmosfär från kontinenten.

Campingen erbjuder olika aktiviteter både för barn och vuxna. Allt från bad och äventyrsgolf, till att hyra cykel, spela boule och delta i varierande evenemang. Du hittar även Båstad Camping på de vanligaste sociala medier.

Läs mer & se pris

7. Hjo Camping

Hjo Camping

hjocamping.se

Hjo Camping är öppen 365 dagar om året och erbjuder dig möjligheten att bo på deras campingplatser eller hyra en av deras mysiga stugor som ligger intill Vättern. Oavsett vilket sätt du väljer att bo kommer du ha utsikt utöver sjön.

På campingen kan du spela bland annat äventyrs- eller fotbollsgolf och hyra cykel. Likaså kan du promenera i Stadsparken som erbjuder ett utegym, tennisbanor och vackra hus från sekelskiftet.

För avkoppling tar du dig ett bad i den tempererade poolen eller så väljer du helt enkelt att bara ”vara”. Det är lätt att boka online på Hjo Campings hemsida.

Läs mer & se pris

8. Västervik Resort

Västervik Camping

vastervikresort.se

Barnvänliga Västervik Resort i Småland erbjuder ett mysigt boende på över 900 trivseltomter, barfotavänliga platser att tälta på och möjligheten att hyra en strandnära stuga, studiolägenhet eller villavagn. Du har 166 stugor att välja mellan i olika kategorier som exempelvis vintage-stugor med torparcharm.

Bada i Östersjön från solvarma klippor eller besök deras Upplevelsebad med bland annat vattenrutschkanor. Varför inte koppla av en stund på spaet med sin relaxavdelning?

Du kan annars delta i roliga och spännande aktiviteter som håller på från morgon till kväll och de är anpassade både för barn och vuxna. Västervik Resort är öppen årets alla dagar och du kan boka smidigt direkt på deras webbsida.

Boka stuga

9. Vadstena Camping

Vadstena Camping

vadstenacamping.se

Familjecampingen Vadstena Camping är en mysig camping som ligger tre kilometer norr om Vadstena intill en vik vid Vättern. Viken är långgrund och bjuder på sol och bad för både stora och små.

Du kan välja mellan 350 elplatser att campa på det 30 tunnland stora området. Vill du hellre bo i stuga eller villavagn finns det även möjlighet till det för överkomliga priser.

Under campingsäsongen genomförs olika aktiviteter såsom hoppborgar, uppvisningar och helikopterflygning, bara för att nämna några. Annars finns det cyklar att hyra för att utforska naturområdet runt om eller cykla in till det historiska Vadstena.

Vadstena Camping är öppen mellan maj och mitten av september.  Du kan även besöka campingen på Facebook där det hela tiden kommer upp nyheter och annat spännande.

Boka stuga

10. Rättvik Camping

Rättvik Camping

campingparlor.se/rattviks-camping/

På Rättvik Camping kan du bo antingen på en campingplats, i stuga eller på vandrarhem.

Runt hela campingen finns ett härligt naturområde. Sjön Siljan ligger nära och det finns små vattendrag intill själva campingen.

På campingen finns det flertalet aktiviteter. Testa fiskelyckan eller paddla kanot. Du kan även prova på sommarrodel. Här finns dessutom klätterparken och äventyrsbanan Högt & Lågt som erbjuder sju banor med varierande svårighetsgrader, rafflande hinder och ziplines både för vuxna och barn.

Rättviks Camping är öppen varje dag på året och du kan boka online.

Boka stuga

11. First Camp Röstånga-Söderåsen

First Camp Röstånga Söderåsen

firstcamp.se/destination/rostanga-soderasen/

Du hittar First Camp Röstånga-Söderåsen strax intill det natursköna Söderåsens Nationalpark i södra Sverige (Skåne). Campingen är perfekt för familjesemester i husvagn eller stuga.

Här kan du delta i de guidade turerna vid Skäralid, Kopparhatten och Odensjön. Skånes Djurpark några mil bort.

På campingen finns det många aktiviteter att välja mellan. Du kan besöka Röstånga Friluftsbad eller testa hoppkuddar, beachvolleyboll, minigolf, fiska eller bara njuta av naturen intill med sina vandrings- och cykelleder.

First Camp Röstånga-Söderåsen är öppen mellan slutet av mars till september och du kan redan nu boka inför säsongen 2021. Bokar du via Internet får du 100 kronor i rabatt.

Boka stuga

12. Gustavsvik Camping

Gustavsvik Camping Lost City

gustavsvik.se/camping/

På Gustavsvik Camping behöver inte dina barn ha tråkigt då campingen erbjuder en uppsjö av olika aktiviteter. Familjen kan delta i badäventyret Lost City, ta en promenad in till Örebros centrum (1,5 km) eller så kan barnen gå med i Äventyrsklubben. Det finns även en spelhall på campingen.

För vuxna finns möjlighet att njuta av livemusik och äta en bit mat på campingens restaurang efter att ha kopplat av på relaxavdelningen.

Har du husvagn, husbil eller tält finns det 675 campingplatser att välja mellan och alla är utrustade med både kabel-TV och el. Det går även  att hyra stuga (40 st).

Gustavsviks Camping är öppen 365 dagar om året, men under vintersäsongen kommer campingens service och aktiviteter att vara begränsade. Du kan på ett smidigt sätt boka campingplats eller stuga på nätet via campingens webbsida.

Boka stuga

Lämna en kommentar

Share via
Copy link