Tips på fyra platser att resa till i höst

Snart nalkas det höst och då är det skönt att komma bort ett tag. Många svenskar har upptäckt hur trevligt det kan vara och hur mycket energi man får av att åka bort en stund när det här hemma för det mesta är mörkt, kallt ochregnigt.

Det kan handla om en veckas solsemester med familjen under höstlovet, en vandringsresa eller kanske en weekend till någon av världens alla storslagna storstäder?

I den här guiden listar vi fyra resmål av olika karaktär för att inspirera dig till din nästa höstlovsresa med familjen, vännerna, partnern eller varför inte ensam? Om du vill läsa mer om resor samt hitta flygbiljetter och hotell är resandefot.se en bra hemsida vi rekommenderar att kika mer på.

1. Köpenhamn

Köpenhamn

När det är dags för en weekendresa tänker de flesta enbart på Paris, London eller New York och det är synd tycker vi, för det finns så många andra vackra huvudstäder att upptäcka. Ett exempel är vår grannhuvudstad Köpenhamn – en avslappnad och härlig plats inte minst på grund av sina trevliga invånare.

Här finns exempelvis världens längsta gågata, mängder med bra nattklubbar, ett utomordentligt vackert hamnområde, mycket gott öl och kanske allra häftigast: fristaden Christiania. Christiania är ett område som har tagits över avfritänkare och är mest känt för sin helt öppna försäljning av cannabis. Utöver det är området fullt med pubar och häftig arkitektur då Köpenhamns regler för bygglov inte har gällt här. Folk har helt enkelt byggt sina hus helt efter egen fantasi, tycke och smak. Resultatet är verkligen unikt.

Köpenhamn är helt enkelt en unik plats som är otroligt vacker och som dessutom ligger nära oss. Billiga flygbiljetter ärinte alls så svårt att hitta. Flygtiden är dessutom väldigt kort! Ett smidigt, prisvärt och väldigt vackert resmål.

Tips – Se vilka 10 hotell vi tycker är bäst i Köpenhamn!

2. Miami

Miami strand

Denna vackra stad i USA är verkligen varm och skön under den svenska hösten. Här skvalpar det turkosa vattnetoch de vita stränderna sträcker sig långa. Dessutom får du ta del av amerikansk kultur när den är som mest amerikansk: snabbmat av alla dess slag, shopping i stora outlet-varuhus och nöjesparker vid stranden.

Miami är ett väldigt bra resmål för familjen under hösten eftersom platsen både är naturskön och varm vilket passarlata dagar på stranden. Det är samtidigt ett urbanskt resmål med en stor befolkning och mängder av saker att göra såväl dag- som nattetid.

3. Berlin

Berlin - Berlinmuren

Berlin är en av Europas häftigaste platser, kanske rent av den häftigaste. Här erbjuds du magisk arkitektur, många små lokala pubar med bra öl och god mat, en helt unik scen av undergroundklubbar, häftiga museum om DDR-tidenoch andra världskriget samt fina parker och promenadstråk.

Vi vill slå ett slag för området Kreuzberg där du finner ett stort utbud av second hand, pittoreska caféer och gatukonst. Berlin är helt klart ett resmål för familjer, vänner och par, men även för den som vill komma bort heltensam ett tag!

4. Island

Island - flygfoto av bil som kör genom kargt landskap

Island är ett världsunikt resmål med en natur som inte påminner om något annat. Landskapet består av allt från vidsträckta döda slätter med stelnad lava till frodiga ängar, stora vattenfall och djupa dalgångar.

En resa till Island är självklart synonymt med ett besök i Blå Lagunen, detta mytomspunna spa där källornasvatten är helt turkost och har en behaglig temperatur på 39 grader.

Utöver Blå Lagunen rekommenderas varmt att vandra i naturen, hyra en bil för att köra genom landskapet samt ta in på ett litet mysigt vandrarhem och njuta av lokal mat.

Lämna en kommentar

Share via
Copy link