Roligt att boka hotell

Nu börjar vi komma igång på riktigt med TioHotell.se, sajten för dig som vill hitta de bästa hotellen. Men hur tänker vi då egentligen? Finns det inte redan massor med hemsidor för att boka hotell och resor på Internet? Jo, men det är precis det som är problemet. Det enorma utbudet av hotell gör att det har blivit oerhört svårt att hitta rätt. Sök efter hotell på vilken stad som helst i världen och vips får du fram hundratals eller till och med tusentals olika förslag.

Handplockade hotell

I en värld där saker och ting allt mer automatiseras har vi valt att göra precis tvärtom. Vi väljer ut alla hotell på TioHotell.se för hand. På många stora bokningssajter blir man lätt bortdribblad. Ena dagen får man se vissa hotell, andra dagen dyker andra upp. På en del orter är utbudet så stort att det känns omöjligt att jämföra de olika hotellen. Tillgång till information är bra men ibland kan det bli för mycket av det goda.

Vår tanke med TioHotell är att skapa ett stort antal kurerade listor med hotell. Vi kammar igenom olika hotellsajter och väljer ut de hotell som vi tycker är mest intressanta ur ett antal olika perspektiv. Sedan undersöker vi lite mer om hotellen och så sätter vi oss ner och skriver. Vi gör grovjobbet åt dig!

Boka hotell med inspiration!
Boka hotell med inspiration!

Hur väljer vi de bästa hotellen?

När vi skapade TioHotell bestämde vi att göra det systematiskt från första början. Våra hotelltips består av listor med tio hotell på varje lista. Det är de tio hotell som vi tycker allra mest förtjänar att finnas med. Hur väljer vi vilka hotell som ska få vara med?

Detta tittar vi på:

  • Kvalitet: Alla hotell håller en hög kvalitet. Ofta återspeglas det i mycket goda omdömen.
  • Variation: Varje hotell tillför något speciellt till listan. Om det finns två snarlika hotell väljer vi det bästa.
  • Pris: De flesta hotellen ligger i en prisklass som upplevs som ”lagom” för svenska resenärer. När det är möjligt tar vi även med ett par budgethotell och så kryddar vi med några lyxhotell. Oavsett prisklass försöker vi enbart ta med hotell som upplevs som prisvärda, d.v.s. hotell som har ett bra förhållande mellan pris och kvalitet.
  • Kuriosa: Ibland finns det hotell som verkligen sticker ut på något vis. Vi tycker det ska vara kul att resa och därför vill vi gärna tipsa om lite roligare boenden också.

Geografiska och tematiska listor

Vi har två slags listor med hotell. I de geografiska listorna hittar du till exempel listor med hotell i Stockholm eller hotell i London. De geografiska listorna är perfekt för dig som söker de bästa hotellen på en viss plats.

Sedan har vi tematiska listor. Här har vi låtit fantasin ta över för att upptäcka nya spännande dimensioner. På de tematiska listorna hittar du till exempel hotell i grottor och världens högst belägna hotell. Att bläddra bland våra tematiska listor fungerar utmärkt som inspiration inför resan. Ofta när vi reser väljer vi först resmål och därefter hotell. Med TioHotell.se kan du göra tvärtom om du vill – hitta det perfekta hotellet först och boka sedan resan dit!

Lämna en kommentar

Share via
Copy link