Festivaler i Berlin: En guide för svenska festivalälskare

Berlin är känt för sitt dynamiska nattliv men erbjuder mycket mer än ”bara” världens kanske rikaste klubbkultur. Ett antal festivaler lockar varje år besökare från hela världen. Vi har låtit oss inspireras av den sammanfattning av festivaler i Berlin som sajten Berliner.party gjort (kolla definitivt in den hemsidan om ska till Berlin).

Lollapalooza Berlin: Stadens stolthet

I hjärtat av Berlin, inom det ikoniska Olympiastadion och Olympiapark, finner du Lollapalooza Berlin – en fest av musik, konst, mode och familjenöjen. Detta globala evenemang bjuder på en mix av internationella och lokala akter och erbjuder en upplevelse som går utöver det vanliga. För svenskar som längtar efter storslagen musik och kulturell rikedom är Lollapalooza ett måste.

Strandbad Grünau: En sommar av musik

Vid Strandbad Grünau erbjuds en serie mindre, men inte mindre betydelsefulla, festivaler som ger en intimare upplevelse. Här firar vi bland annat våra vardagshjältar med BLAU LICHT BEACH, upplever stjärnan ALLE FARBEN, och låter oss svepas med i GESTÖRT ABER GEIL:s perfekta ljudvågor. Qantaloop Festival bjuder in till en dag fylld med internationella DJ-akter. Dessa evenemang är en hyllning till gemenskap och musikalisk njutning vid vattnet.

Kulturbrauerei: Kulturens smältdegel

Kulturbrauerei, som ligger i hjärtat av Prenzlauer Berg, är en kulturell smältdegel som regelbundet är värd för en rad evenemang och festivaler. Här kan svenska besökare dyka in i Berliners kulturliv genom att delta i SIO Festival Berlin och liknande evenemang, där musik, konst och gemenskap står i centrum.

Parad som festival

Berlin pride eller Love Parade?

I Berlin är parader mycket mer än processioner. De är levande festivaler som firar kärlek, mångfald och musik. CSD Berlin och RAVE THE PLANET PARADE framstår som särskilt minnesvärda. Dessa omvandlar stadens gator till en pulserande scen där gemenskapens kraft och glädjen i musiken står i centrum.

  • CSD Berlin samlar tusentals för att hylla LGBTQ+ rättigheter. Det är en dag när musik och festligheter förenar människor i en stark gemenskap.
  • RAVE THE PLANET PARADE återupplivar andan från den legendariska Love Parade. Technoentusiaster sammanstrålar i en jublande hyllning till elektronisk musik. Denna parade är ett kraftfullt uttryck för Berlins unika kultur, där musik och dans skapar en oslagbar atmosfär av samhörighet.

Utanför Berlin: Festivaler som är värda att ta en omväg för

Berlin är utan tvekan en magnet för musik- och kulturentusiaster, men äventyret slutar inte vid stadens gränser. För dig som längtar efter att uppleva mer, erbjuder Tyskland ett rikt utbud av festivaler en kort resa bort, var och en med sin egen unika atmosfär och musikgenre.

Ferropolis

Mellan Berlin och Leipzig finner du Ferropolis som rä känd som ”Staden av Järn”. Denna plats är unik med sin industriella estetik, en häftig scen för musikevenemang. Här kan du hitta festivaler som:

  • Splash! –En hyllning till hiphopkulturen, där både internationella och tyska artister delar scen.
  • HIVE –En technofestival som haft framträdanden från några av de mest populära nattklubbarna i Berlin.

AIRBEAT ONE

Mot Hamburg väntar AIRBEAT ONE, en gigant inom elektronisk musik som lockar besökare från hela världen. Med en uppsättning av världskända DJ:s och en otrolig produktion, levererar AIRBEAT ONE en upplevelse som är svår att matcha.

Tips för svenska festivalbesökare

Att besöka festivaler i Berlin är en spännande upplevelse. För att göra din resa så smidig som möjligt kommer här några kortfattade tips:

  • Köp biljetter i tid: Festivaler som Lollapalooza säljer ut snabbt. Håll koll på försäljningsdatum och säkra din biljett tidigt.
  • Boende och transport: Använd appar som BVG för att navigera i Berlins transportnätverk och jämför boendealternativ väl i förväg för att få bästa möjliga pris. Boka ditt hotell tidigt för att komma undan billigt!
  • Berliner.party: För uppdateringar och insider-tips, besök Berliner.party som är en webbplats på svenska med fokus på Berlins nattliv och festivaler. Där hittar du allt du behöver för en fulländad festivalupplevelse.
  • Utforska och interagera: Ta dig tid att uppleva Berlins kultur utöver festivalerna och öva på några grundläggande tyska fraser för en rikare upplevelse.

Lämna en kommentar

Share via
Copy link