8 paradisöar du måste besöka

”Måste” och ”paradisö” är kanske två ord som egentligen passar i samma mening. Föreställ dig full avkoppling på en kritvit strand med turkosblått vatten. Inga måsten, ingen telefon som ringer bara oändlig avslappning. Men här är den – vår lista med 8 paradisöar som du bara måste besöka!

1. Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna är en fantastisk ögrupp belägen i Indiska oceanen söder om Indien och Sri Lanka. För många är detta själva begreppet paradisö förkroppsligat.

Du kommer att älska Maldiverna för dess vita sandstränder och kristallklara vatten. Perfekt för snorkling och dykning, men självklart även för slappande på stranden.

Ögruppen består av över 1 000 öar, de flesta obebodda. På Maldiverna kan du koppla av på lyxiga resorter, unna dig spa-behandlingar och utforska olika typer av öar där varje ö har sin egen charm.

Detta resmål är perfekt för en romantisk semester.

2. Bora Bora

Bora Bora

Bora Bora är en ö i Franska Polynesien som är känd för sina ikoniska övervattensbungalower och turkosa laguner. Gröna palmer, kristallklart vatten och kritvita stränder – kan det bli bättre än så?

Bora Bora ser ut ungefär så som de flesta föreställer sig en paradisö i Stilla havet. Det finns många aktiviteter att utforska här, såsom båtturer, fiske, vattensporter, eller bara att koppla av på en av de vackra stränderna.

3. Seychellerna

Seychellerna

Seychellerna är en ögrupp med 115 öar i Indiska oceanen. Orörda stränder och en rik samling av tropisk fauna och flora väntar på dig!

De gigantiska Aldabrasköldpaddorna är ett riktigt exotiskt inslag. Du kan snorkla bland de korallrev som ligger runt öarna, vandra i nationalparkerna, eller helt enkelt bara koppla av på en av de många stränderna med kritvit sand.

4. Fiji

Fiji

Fiji är en ögrupp i Söderhavet (Stilla havet) med över 300 öar och atoller. Vart du en beger dig möts du av härliga vyer och leende människor i detta fantastiska paradis. Naturen är ständigt närvarande och det mesta är helt orört.

Kulturen är också unik och oförstörd. Slå dig ner och drick nationaldrycken kava från en kokosnöt och se på när en lokal kock bereder en tropisk måltid med härliga smaker som du aldrig upplevt.

5. Bali

Bali

Bali är en ganska stor ö som ligger i Indonesien. Med 4,2 miljoner invånare är det kanske inte den typiska paradisön så som man föreställer sig den. Men storleken har sina fördelar – här finns något för alla.

Vill du slappa på en avlägsen strand? Upptäcka de djupa djunglerna i inlandet? Ta in på spa? Eller släppa loss på en av öns fantastiska klubbar? Allt detta finns på Bali.

6. Santorini

Santorini

Du behöver faktiskt inte lämna Europa för att besöka en paradisö. Santorini är en grekisk ö som är känd för sin dramatiska natur. Hela ön är faktiskt en vulkanisk krater som ligger mitt i Egeiska havet.

Santorinis byar är kända för sina bländande vita hus med blåa tak. Utsikten är enastående nästan var du än är på ön. Utforska pittoreska stränder, vingårdar och ruiner av antika städer som Akrotiri. Att det bara tar någon timme med flyg från Sverige är ett stort plus.

7. Maui

Maui

Maui är den näst största av öarna i Hawaii och den är känd för sin fantastiska natur med sina dramatiska bergsformationer, orörda stränder, och kristallklara vattenfall.

Naturen och den avkopplande atmosfären är en stor del av upplevelsen på denna paradisö, men här finns också många kulturella sevärdheter, inklusive gamla tempel och byar.

Utforska pittoreska städer som Lahaina eller Paia, eller åk på en helikoptertur för att se Maui från luften. Självklart finns även goda möjligheter till vattensporter som surfing, dykning och snorkling.

En av de vackraste öarna i världen!

8. Turks- och Caicosöarna

Turks och Caicosöarna

Turks- och Caicosöarna är en ögrupp i Karibien som tillhör Storbritannien. Är det en paradisstrand med kritvit sand och turkosa vatten och vajande palmer du letar efter är det hit du ska åka. Öarna är en förlängning av kalkstensbergrunden från Bahamasöarna – därav den vita färgen.

Med 350 soldagar per år behöver du aldrig tänka på vädret. En perfekt plats också för surfing och snorkling.

Lästips

Lämna en kommentar

Share via
Copy link