7 anledningar att åka på träningsläger utomlands

Att åka på träningsläger utomlands är ett utmärkt tillfälle för laget att tillbringa kvalitetstid och utvecklas tillsammans. Genom att träna under somriga förhållanden medan spelplanen kanske fortfarande ligger under snö hemma i Sverige kan ni komma igång i god tid inför säsongen.

Inte minst ­­­– kombinera nytta med nöje och upptäck en ny plats. Ni är trots allt inte på planen dygnet runt.

Funderar ni på att boka in er på ett träningsläger? Gör det! Det finns flera researrangörer som anordnar fotbollsläger, basketläger, simläger och en lång rad andra sportresor.

Inte övertygad än? Här kommer sju bra skäl att åka iväg på träningsläger redan inför nästa säsong!

1. Teambuilding för laget

Ett träningsläger utomlands är den perfekta platsen för att stärka samarbetet och lagandan. När du tränar tillsammans på en ny plats, bortom de vanliga träningsanläggningarna, skapas en unik gemenskap bland lagmedlemmarna. Det är en möjlighet att bygga starkare band och lära känna varandra bättre utanför planen.

2. Fokus

Ett träningsläger ger dig och laget möjlighet att fokusera helt på träningen och er mål. Utan vardagens distraktioner kan du och dina lagmedlemmar sätta fullt fokus på er prestation och utveckling. Träningscoacher och professionella träningsanläggningar hjälper dig att optimera din träning.

3. Inspiration

Den nya och spännande miljön på träningslägret kan fungera som en källa till inspiration. Vacker natur, kultur, god mat och upplevelser bidrar till att hitta ny motivation och att överträffa dig själv och sätta högre mål.

4. Bättre väder

Många träningsläger i utlandet erbjuder soligt och varmt väder året runt eller i varje fall med längre säsong än i Sverige. Denna extra värme under försäsongen kan ge ett försprång mot andra lag som kämpar inomhus på grund av vädret. Det ger också en chans att träna på naturgräs för äkta känsla och optimala träningsförhållanden. Solen gynnar dessutom inte bara din kroppsliga hälsa utan ger också en extra dos av mental energi.

5. Full service

Träningsläger erbjuder ofta full service, inklusive boende, måltider och träningsfaciliteter. Detta gör din resa så bekväm som möjligt så att du kan koncentrera dig på träningen och vila när du behöver det. Det är den ultimata träningsupplevelsen.

6. Kombinera nytta med nöje

En träningsresa kan ibland vara så pass trevlig att det nästan blir som en semester. Efter träningspassen har du tid att utforska den nya destinationen, prova lokala rätter och uppleva kulturen. Undviker du solstolen och gillar du aktiv ledighet kan träning vara ett sätt att koppla av samtidigt som du är aktiv. ”Träningssemester” kanske vi rent av kan kalla det då!

7. Minnen för livet

Slutligen är det förstås som så att ett träningsläger utomlands garanterat kommer att bjuda på många minnesvärda ögonblick. Det blir minnen som du och laget kommer att bära med er i all framtid. ”Minns ni Barcelona 2023?” eller ”Jag säger som Kalle sa när vi var på Solkusten…”. Den typen av goda reseminnen är inte bara kul utan det är garanterat något som är positivt för sammanhållningen i laget också.

Tips på mer läsning

Lämna en kommentar

Share via
Copy link