11 annorlunda saker att göra i Stockholm

Stockholm, Sveriges vackra huvudstad, har mycket mer att erbjuda än de vanliga turistattraktionerna. Vi frågade upplevelsesajten Upplevelse Stockholm om deras bästa tips på annorlunda saker att göra i Stockholm. Här är en lista med lite mer udda och häftiga saker att hitta på för dig som vill ha en unik och minnesvärd aktivitet.

1. Middag i mörker på Svartklubben

På Svartklubben får du inte bara njuta av en vällagad trerättersmiddag, du får en oförglömlig upplevelse i totalt mörker. Njut av skön akustisk musik och berättelser från den synskadade grundaren Ulf Nordquist. Personalen är i huvudsak synskadad och mån om att du ska få en oförglömlig kväll. Oroa dig inte – kockarna har full syn och lagar maten i normal belysning. Det finns ljus på toaletterna också.

Här kan du boka

2. Helikoptertur med privatchaufför

Låt en elegant klädd privatchaufför hålla upp dörren åt dig och sätt dig sedan tillrätta i baksätet på en lyxbil. Nu bär det av mot Bromma. Där väntar en drink i VIP-loungen och därefter far ni upp mot skyarna. Den trevliga helikopterpiloten tar dig ut på en flygtur över Stockholm och skärgården och berättar om vad ni ser. Det blir en magisk flygning! Efter flygturen kör privatchauffören dig till centrum igen – eller till önskad destination.

Här kan du boka denna upplevelse. Säg att du fick tipset av Henrik så får du extra trevlig service. 🙂

3. Koppla av på Yasuragi Spa

Upplev den lugnande atmosfären på Yasuragi Spa strax utanför Stockholm. Här kan du njuta av varma källor, avkopplande behandlingar och japansk gastronomi. Det här spahotellet liknar inget annat spa i Sverige och det ger dig möjlighet att verkligen varva ner. En unik upplevelse.

Yasuragis hemsida där du också kan boka.

4. Besök Paradox museum

För en rolig och annorlunda upplevelse kan vi rekommendera ett besök till Paradox museum. Utforska ett 70-tal utställningar i en labyrintliknande miljö. Här kan du ta vansinnigt galna bilder. Snacka om att få material till Instagram eller TikTok!

Här kan du boka med 45 dagars öppet köp och 3 års bytesrätt

5. Surfa med eFoil

Sväva fram över vattnet på en eFoil! Upplevelsen är magisk och ger dig känslan av att flyga över vattenytan i upp till 25 knop vilket motsvarar cirka 50 km/h. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren fliteboard-surfare, kommer du att älska den här adrenalinfyllda aktiviteten. Instruktör finns på plats och våtdräkt samt flytväst finns att låna. Aktiviteten äger rum i Drevviken i Älta och Tynningö utanför Vaxholm.

Kan köpas som upplevelse här

6. Escape Room

Utmana dig själv i en adrenalinfylld upplevelse där logik och samarbete är nyckeln till framgång! Välj ett av flera spännande escape rooms och testa din förmåga att tänka logiskt och samarbeta under en 1-1,5 timmars intensivt äventyr. Vad sägs om att försöka knäcka enigmakoden i Östtysklands Berlin eller ta dig ur en liten cell efter ett kärnvapenkrig? Bara för att nämna ett par exempel. Perfekt för vänner, familj, möhippa, svensexa eller kickoff.

Det finns flera arrangörer att välja bland. Exit Games är populär. Fox in a Box likaså men den är dock på engelska.

7. Lös en mordgåta i Gamla Stan

Upplev gamla däckaräventyr på riktigt i aktiviteten mordgåta i Gamla Stan. Du får välja mellan två verklighetsbaserade mordgåtor. En inträffade 1966 intill det Kungliga Slottet. Den andra ägde rum i slutet av 1800-talet. Du får ett kuvert med instruktioner och därefter börjar äventyret. Upplev Gamla Stans spännande miljö samtidigt som du löser gåtan tillsammans med en vän eller familjen.

Finns att boka här

8. Flyg sjöflygplan

Upplev en unik flygupplevelse i Stockholms skärgård! Själv får du spaka sjöflygplanet med en erfaren pilot som instruktör. Känn den mjuka känslan av att lyfta och landa på vatten och njut av den fantastiska utsikten över skärgården. Efter en kort teorigenomgång får du ta kontrollen över spakarna. En oförglömlig upplevelse som ger dig känslan av att vara en riktig pilot!

9. Bergianska trädgården

För en avkopplande upplevelse mitt i naturen kan du besöka Bergianska trädgården vid Brunnsvikens strand. Här kan du utforska tusentals växter från hela världen i vackra omgivningar. Missa inte att besöka det imponerande växthuset med terrasser och temahallar.

10. Sightseeing med amfibiebuss

För en annorlunda sightseeingupplevelse, hoppa ombord på en amfibiebuss. Bussen tar dig först runt i staden och sedan ner i vattnet för en spännande tur. Du kommer att se sevärdheter som Stureplan, Djurgården, Skeppsholmen och Gamla Stan – flera av dessa från ett helt nytt perspektiv. Och ja, du kommer att ha på dig en flytväst!

Här kan du boka denna upplevelse

11. Utforska Haga slottsgrund

Haga slottsgrund är en del av nationalstadsparken och en spännande historisk plats att besöka. Ta bussen eller promenera från Vasastan för att se ruinerna av vad som var tänkt att bli ett slott där Gustav III skulle visa upp sina samlingar med antika statyer. Trots att slottet aldrig blev färdigställt är det fortfarande en imponerande plats att utforska.

Mer läsning

Lämna en kommentar

Share via
Copy link